Hårlaser eller hårtransplantasjon

Det finns ett fåtal bra behandlingsformer när det gäller hårtap eller håravfall. Den vanligaste behandlingen är när man använder en laser som skickar in infraröda  eller nära infraröda strålar i huden och som då stimulerar hårsäckarna och producera ATP och därefter boosta proteintillverkningen i hår cellerna. Det gör sammantaget att hårsäckarnas produktion av hår ökar och ger också bättre kvalité på hårstråna. Processen kan ta upp till ett par månader att initiera men sedan rullar den på av sig självt. Men för att hårsäckarna ska kunna ta upp strålarna ordenligt så varvar man laserbehandlingen med en nålterapi då man rullar hela hårbottnen med väldigt små nålar några gånger i veckan. Alternativt är att genomgå en hårtransplantasjon och då ta befintliga hårsäckar från nacken och använda dom i områden som har låg hårdensitet.